Як правильно підібрати парфуми?

У нинішньому світі, де кожним прагне підкреслити свою індивідуальність, правильно підібраний парфум відіграє досить велику роль

Подивилися новину:

48 людей

Часу читати:

4 хвилин

Оцінка новини:

5

Кількість оцінок:

34

Парфуми — це, безсумнівно, той самий засіб, здатний доповнити образ і сформувати як перше, а й наступне враження.

Ви ставите питання, як вибрати запах парфумів, які будуть підходити саме вам і підкреслять ваш характер, або ж ви шукаєте безпрограшний аромат як подарунок близькій людині? У будь-якому з варіантів ми допоможемо з цим на перший погляд складним завданням і розповімо, як вибрати якісний парфум і на чому варто акцентувати увагу, а також як підібрати парфуми в подарунок відштовхуючись лише від пори року та віку.

Який аромат вибрати та від чого відштовхуватися?

На даний момент існує величезна різноманітність ароматів:

  • солодкі;
  • холодні;
  • свіжі і т.д.

Вони розділені за сезонами та відрізняються концентрацією. Так, а як же підібрати свій аромат із різноманітного асортименту? Для початку відштовхуватися необхідно від того з якою метою ви купуєте парфуми — для повсякденної експлуатації чи урочистих подій. Якщо ви купуєте цей засіб для щоденного користування, то підійдуть переважно легкі і ненав'язливі запахи. Якщо ж хочете парфуми для урочистостей та важливих заходів, то Вам потрібно підбирати важчі, солодкі та шлейфові аромати.

Основні відмінності парфумерної продукції

Як вибрати хороші парфуми, які основні відмінності та як не заплутатися в асортименті?

Вибираємо парфуми відштовхуючись від мети та оптимального часу збереження аромату:

  • Парфуми — спиртовий або водно-спиртовий засіб із вмістом до 20-30% запашних компонентів. Тримається такий аромат на тілі від 5 до 12 години, а на тканинах близько 30 годин.
  • Масляні парфуми (східні або арабські) — триматимуться до 3-х діб. Відрізняє цю категорію той факт, що при створенні не використовується спирт — це робить аромат більш природним та довговічним.
  • Одеколон — має більш інтенсивні верхні ноти парфумерного екстракту від 3% до 8%. Тримається одеколон на тілі, як і туалетна вода — від 3-х до 4-х годин.
  • Парфумована вода — вміщує в собі до 15-20% різних олій та ароматичних речовин, а ось відсоток спирту в них значно більший, ніж у парфумах. Стійкість мають від 6 до 8 годин.
  • Туалетна вода — концентрація близько 5-15%. Зазвичай присутній 80% спирт, тоді як у парфумованій воді — 90%. За стійкістю туалетна вода поступається парфумерною, оновлювати потрібно кожні 3-4 години.

Гарний парфум як дорогий аксесуар, здатний завершити образ

По-справжньому якісні парфуми містять верхні, середні та нижні ноти:

  • “верхні” або початкові ноти — це той аромат, який формує первісне враження. Він виготовлений з летких компонентів, які через короткий період випаровуються. Про аромат не прийнято судити за початковими нотами, адже лише через 15 хвилин розсіюється спиртова віддушка і парфум починає "розкриватися".
  • середня нота — це так зване серце ароматичної композиції парфумів. При нанесенні на шкіру вона розкривається відразу після розсіювання спиртової віддушки в середньому через 15-20 хвилин. Ця нота може відчуватися протягом кількох годин.
  • базові або “нижні” ноти — утворюють дуже тонкий фінальний шлейф, який залишається на волоссі, шкірі та одязі через пару годин після зникнення нот серця. Основа парфумерної композиції складається з найбільш стійких та пахучих компонентів.

Вибір парфумів за сезоном

Ніжними фруктовими, квітковими та ягідними ароматами відмінно підійдуть у весняний період року, такі аромати навіюють асоціацію з легким подувом вітерцю.

У теплий літній час перевагу необхідно віддати ненав'язливим ароматам, а саме м'яким та солодким.

Осінні парфуми дозволяють насолодитися величезною палітрою запахів:

  • солодкими;
  • терпкими;
  • пряними;
  • дерев'яними.

Відштовхуючись від настрою в осінній сезон, парфуми можна підібрати абсолютно будь-які.

Взимку — відмінно підійдуть цитрусові, пряні з нотами спецій, теплі та насичені композиції. Яскраві екзотичні аромати навіватимуть спогади про теплі літні вечори.

Відштовхуючись лише від віку, як правильно вибирати парфуми?

Як підібрати для себе парфуми чи піднести у вигляді подарунка відштовхуючись від віку? При виборі такого аксесуару, безсумнівно, необхідно враховувати вік. Так як, на молодій особі навряд чи добре звучатимуть насичені «важкі» аромати, а на дорослій жінці — легковажні.

Як вибрати парфум жінкам за 40?

Щоб підкреслити життєвий досвід, вишуканість, а також неповторний шарм, чудово підійдуть елегантні та стійкі запахи, наприклад альдегідні.

Представниці віком від 35 до 45 років зазвичай вже точно знають, чого хочуть

Перевага варто віддати дорогим і чуттєвим ароматам, які огорнуть фігуру легкою і теплою хмарою.

Ідеальні парфуми дівчатам від 25 до 35

Дівчатам віку від 25 до 35, щоб підкреслити жіночність і надати додаткової впевненості в собі ідеальним варіантом стануть ненав'язливі парфуми - шипрові (що надають парфумам прохолоду) або квіткові.

Ідеальні аромати для молодих дівчат до 25 років

Варто приділити увагу ніжним та легким парфумам, із соковитими та дуже яскравими запахами:

  • квітів;
  • цитрусу;
  • зелені;
  • мотивами з нальотом східного шарму.

Як вибрати парфуми за типом шкіри?

При виборі парфумів, одеколону, туалетної або парфумерної води звернути увагу необхідно на тип шкіри. Безперечно, це вкрай важливо. Розберемо ж, цей момент детальніше. Якщо коротко, ви помічали, що один і той же парфум здатний розкриватися по-різному? Як саме «звучати» на Вас букет залежить від багатьох факторів, починаючи від сезону закінчуючи типом шкіри. Від природи ми маємо неповторний індивідуальний запах, це також значно впливає на те, як на завершення звучатиме аромат.

Які вибрати парфуми, відштовхуючись від типу шкіри?

Традиційним у парфумерів існує розподіл на холодну, комбіновану та гарячу шкіру.

Ароматам з акцентом на фінальні ноти та насиченою базою варто приділити увагу власницям гарячої шкіри. На представницях гарячої шкіри парфуми розкриваються інтенсивніше. Така шкіра зазвичай у смаглявих людей і найчастіше відрізняється підвищеною щільністю (існують винятки).

Варто уникати:

  • агресивні чоловічі;
  • інтенсивні квіткові;
  • пудрові;
  • мускусні.

Звучання таких парфумів змінюється при нанесенні на гарячу шкіру і навіть може стати неприємним.

Рекомендації:

  1. Деревним ароматам — сандала, кедра та іншими.
  2. Східні ноти — амбра, пачулі, ладан тощо.
  3. Гурманські аромати — солодка вата, десерти, мед, запахи напоїв тощо
  4. Солодким квітковим та ягідним (вишні, жимолості, османтусу).

На господарці холодної шкіри початкові ноти затримуються близько 15 хвилин, за рахунок чого парфум розкривається більш розмірено. Представниць такої шкіри можна впізнати за зайвою чутливістю до холоду, прохолодним і навіть крижаним рукам. Також відрізняються блідим кольором шкіри, тому що власникам світлої холодної шкіри засмагати набагато складніше. Варто звернути увагу, що при нанесенні парфуму на таку шкіру його насиченість трохи приглушується.

Варто уникати:

Власницям холодної шкіри варто уникати ніжних квіткових, групу гурманських ароматів та солодких фруктових.

Рекомендації:

Найбільш підходящими стануть парфуми із шипрою, цитрусами, альдегідами, з анімалістичними нотами, унісекс, а також з вираженими квітковими: троянда, жасмину, туберозу тощо.

Представниці з комбінованою шкірою можуть експериментувати із зонами нанесення парфумів. Зазвичай при комбінованій шкірі — живіт та зона декольте тепліше, ніж прохолодні ноги та руки. Тому на зап'ястях шикарно розкриються парфуми, що підходять холодній шкірі, а от на грудях і шиї чудово прозвучать аромати для гарячої шкіри.

Також існує думка, що достатньо лише визначити тип шкіри, щоб підібрати ідеальний парфум

  1. Суха шкіра погано утримує аромат, відмінно виглядатимуть східні, яскраві та шипрові.
  2. Цитрусові та ніжні квіткові відмінно підійдуть для жирної шкіри. Такий тип шкіри чудово утримує та посилює аромат при нанесенні.

Завдяки багатому асортименту сайту Parfum Aroma ви легко знайдете той самий заповітний парфум, яким так давно шукали.

Популярні статті