Туалетна вода, парфумована вода та парфуми відмінності

Щоб отримати розуміння того, яка різниця між парфумами та туалетною водою, треба розібрати які існують різновиди парфумерної продукції та зрозуміти їх ключові відмінності.

Подивилися новину:

23 людей

Часу читати:

3 хвилин

Оцінка новини:

5

Кількість оцінок:

18

У цій статті ви дізнаєтеся про основні різновиди парфумерної продукції — парфуми, парфумовану воду та туалетну воду. За яких обставин краще застосувати той чи інший продукт. У якого типу парфумів стійкіший запах. Від чого залежить стійкість ароматів та як правильно підійти до їх вибору.

Що собою представляють парфуми?

У парфумах міститься найбільша концентрація ароматичної складової, приблизно від 15% до 30%, яка розчинена у практично чистому спирті. Такий рівень концентрації робить аромат стійким і значно посилює запах, тому парфуми, як правило, коштують дорожче, ніж парфумована та туалетна вода. Крім цього, парфуми повільніше витрачається, тому що лише кілька крапель достатньо, щоб шлейф тримався весь день.

Що таке парфумована вода?

У багатьох одразу виникне питання — у чому різниця між парфумованою водою та парфумами? Для початку — це найпопулярніший вид парфумерної продукції, в ньому оптимально поєднуються ціна та якість: тут відмінність парфумерної води від парфумів полягає у меншому вмісті ароматичної складової — 10-20%, при цьому нижчий градус спирту — близько 90%, все перераховане виходить у нижчу ціну, як і приваблює покупців. Деякі фірми роблять парфумерну воду своїм основним типом продукції, тому що в різних фабричних умовах не завжди доцільно виробляти парфуми. Ще однією відмінністю парфумерної води є те, що вона випускається у флаконах з пульверизатором.

Що таке туалетна вода?

Туалетна вода (ароматична складова — 4-10%, спирт — 80-90% спирт) користується не меншою популярністю на ринку серед своїх опонентів. Особливості деяких ароматів мають на увазі саме таку концентрацію речовин, тому в деяких ситуаціях вона незамінна. У чоловічій парфумерії туалетна вода займає більшу нішу, ніж інші два види продукції. Її особливість — це порівняно невисока ціна та ненав'язливий запах, який добрий для повсякденного використання.

Чим відрізняється парфумована вода від туалетної?

Отже, виходячи з основних характеристик парфумерних виробів, ми дійшли того, що ключовими відмінностями туалетної води, парфумерної води, парфумів є різна концентрація речовин. Тому можна розібратися, який продукт як краще використовувати.

Так як парфуми мають досить яскравий і викликаючий аромат, їх краще використовувати не в жаркі пори року. У спеку при малій кількості повітря, яскравий аромат парфумів може бути надто важким для деяких людей.

Пропорції аромату та спирту парфумованої води найкраще розкривають центральні ноти букета, продукція такого типу добре підійде для повсякденного використання, але головне не перестаратися з нанесенням.

Основною відмінністю туалетної води від парфумованої води та парфумів є її універсальність. Продукція цього типу має ненав'язливий приємний шлейф та невисоку ціну, що дозволить використовувати її щодня та за будь-яких обставин. При виборі між тим, що краще туалетна вода або парфумована, відштовхуйтеся від того, якій групі ароматів ви віддаєте перевагу: фруктові композиції, як правило, легші — при виборі їх на кожен день буде доречне використання парфумованої води, в інших випадках варто приділити більше увагу туалетної води. Для серйозних заходів актуальнішими будуть перші два варіанти.

Що краще за стійкістю парфум чи туалетна вода?

Здавалося б, з перерахованого вище легко визначити, що краще в плані стійкості аромату — туалетна вода парфумерна вода або парфуми, але тут не все так однозначно. В окремих випадках навіть запах одеколону може триматися довше за парфуми. На цьому питанні зупинимося детальніше.

Стійкість аромату залежить не тільки від фізичного співвідношення компонентів, а й від нот, що лежать в основі. Наприклад, відомий факт, що найбільш стійкі ноти — східні та деревні, на відміну від фруктових, які випаровуються набагато швидше.

Крім цього, не варто забувати про індивідуальні особливості секреції кожної людини, у поєднанні зі шкірою кожен аромат поводиться індивідуально і дає різний результат. Тому вибір відповідного парфуму завжди вважався окремим видом мистецтва.

Перейдемо від теорії до практики

Парфумована вода — це ваш головний супутник у повсякденному житті, поєднання компонентів не створює нав'язливий шлейф, а достатня концентрація ароматичної складової дозволять запаху триматися весь день. Підбиваємо підсумок, чим парфуми відрізняються від парфумованої води — парфуми краще підійдуть для важливих зустрічей, де вам необхідно справити враження на оточуючих, парфумована вода ж — це прекрасна альтернатива парфумам на кожен день, якщо ви потребуєте яскраво вираженого аромату, який не буде дуже нав'язливий для оточуючих.

Тепер підсумуємо відмінності туалетної води від парфумів та парфумів

Вона відмінно підійде у випадках, коли хочеться мати приємний ненав'язливий запах, який не відволікатиме від повсякденних занять. Туалетну воду найкраще використовувати в спеку року, коли міцні аромати недоречні, вона підійде для походів у спортзал, відвідування місць великого скупчення людей і просто для повсякденних походів на роботу. Якщо захочете додати шарму чи новизни своєму образу, туалетну воду завжди можна замінити на один із перших двох варіантів продукції.

Стійкість аромату парфуму для кожної моделі та особливостей людини індивідуальна, але головним критерієм для тривалого збереження ефекту парфуму все ж таки залишається відсоток вмісту ароматичної складової. Оптимальний для вас варіант потрібно підбирати, виходячи з особливостей шкіри та групи ароматів, які вам подобаються. Також на стійкість як парфумів, так і туалетної води впливає їхнє правильне нанесення, про яке ви можете прочитати в окремій статті.

Популярні статті